Artikelarkiv

Västerås är en stad med en 1000-årig historia och en framtid att räkna med. Vi är en uppskattad studentstad och en vinnande handelsstad och vårt ledord är Samverkan.

Nedan finner ni ett arkiv på alla artiklar vi publicerat på hemsidan.

Sevärdheter

Det historiska Västerås

Västerås har en tusenårig historia som gör sig påmind överallt. Sveriges största forntida gravhög, Västerås domkyrka som dateras från 1200-talet och Botaniska trädgården som är Sveriges äldsta gymnasieträdgård och dateras från 1700-talet

Sevärdheter
2012-05-31

Museum i Västerås

Västerås erbjuder en bred palett av olika sorters museum. Du kan se leksaker, flygplan, båtar, konst, historiska saker, motorer och mycket mer.

Aktiviteter

Våga Västerås!

Hoppa på en RIB båt och far i 60 knop över Mälaren, tävla med vännerna i actionbadet Kokpunktens double racer, flyg över hindren på Västerås Cable Park och möt några av världens giftigaste ormar på Kungsbyns djurpark – Västerås är staden för dig som suktar efter adrenalinkickar!

Aktiviteter

Allt händer i Västerås

Det här är staden där människorna känner att allt är möjligt. Vi har världens största bilträff för amerikanska bilar, sover under vattnet och utbudet av aktiviteter är stort.

Göra

Teknikstaden Västerås

Västerås är en stad som har varit mycket influerad av teknik genom åren. Flera museer och sevärdheter vittnar om teknikens betydelse i Västerås - besök dem redan idag!

Göra

24 timmar i Västerås

Är tiden begränsad? Vad du än är ute efter under ditt besök, kommer det garanterat att gå att fylla med nöjen och äventyr.

Barer och klubbar

Barer för alla smaker

I Västerås kan du välja att avnjuta dina drinkar i många olika och unika miljöer.

Barer och klubbar

After Work i Västerås

Västerås bjuder på en mängd röjiga after work. Avsluta din arbetsvecka på något av Västerås uteställen! Här har vi listan.

Barer och klubbar

Nattklubbar i Västerås

Är du sugen på en svängom? Besök en av Västerås klubbar! I Västerås kan du dansa till allt från schlager till house på klassiska danshak och nya stilrena klubbar.

Kaféer

Kulturnära fik

Vill du fika i kulturrika miljöer? Nu har du chansen! I Västerås finns det kaféer och matställen i anslutning till flera av de större kulturinrättningarna.

Kaféer

Sommarfik

Vad säger sommar mer än saft och bullar? Västerås har gott om uteserveringar för soldyrkare, både i natur- och stadsmiljö.

Restauranger

Affärslunch

Räcker tiden inte till? Kombinera nytta med nöje och anordna någon av dina affärsluncher på någon av våra centrala lunchrestauranger.

Bo

Boka ditt boende online

I Västerås kan du bo under och ovan Mälarens yta, eller varför inte uppe i trädkronorna i Vasaparken? Givetvis finns även gott om vanligare boenden i Västerås.

Bo

Mälarnära boende

För dig som alltid vill ha nära till vattnet erbjuds mängder av mälarnära boenden. I Västerås kan du bland annat bo under vattenytan och flyta ovanpå den! Hitta ditt perfekta boende nedan.

Hotell

Bo i City

För dig som vill bo i city med tillgång till shopping, sevärdheter och uteliv finns gott om alternativ att välja bland i Västerås.

Hotell

Unika boenden i Västerås och Västmanland

I Västmanland finns det totalt fem unika boenden. Bara i Västerås finns tre av de mycket unika boendeformerna, i Sala och i Skinnskatteberg finns de andra två.