Artikelarkiv

Västerås är en stad med en 1000-årig historia och en framtid att räkna med. Vi är en uppskattad studentstad och en vinnande handelsstad och vårt ledord är Samverkan.

Nedan finner ni ett arkiv på alla artiklar vi publicerat på hemsidan.

NYHET

Mitt Västerås

Här har vi samlat några västeråsare, både nya och gamla, som vill dela med sig av sin bild av sin hemstad Västerås.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Niklas Lindström

Niklas Lindström, 45, är stockholmaren och före detta elitidrottaren som bytte storstadsstressen mot lugnet på landet och bosatte sig i Nybynäs, utanför Västerås. ”Jag trivs kanon här”, säger Niklas.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Josefina Sköld

Skogskonsulenten Josefina är nybliven mamma och uppskattar god mat och håller gärna till i och runt Mälaren.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Tiina Magnusson

”Frisör-Tiina”, som hon kallas i stan, från TV3:s realityserie Småstadsdrottningar, och ett välkänt ansikte i Västerås nöjesvärld.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Lars Wallin

Ständigt aktuella – och intressanta – Lars Wallin är Västeråssonen som gav oss utställningen Fashion Stories, som visades på Västerås konstmuseum under vintern 2012.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med David Larsson

David är en tvättäkta partykille som trivs bäst när han får förgylla västeråsarnas utekväll med färgglada drinkar och ett stort leende.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Anna Torneryd

Systrarna Ericssons konditori är en central träffpunkt för många fikasugna västeråsare. Här får även barnvagnen plats och har du vägarna förbi bör du inte missa deras egenbakade surdegsbröd.

Göra
Psst!
2012-10-30

Julmarknader 2012

Visst är det något speciellt med julmarknader. Goda dofter, fint hantverk och förhoppningsvis gott om snö och en skymt av tomten.

Recept

Grillad gös med potatisstomp och brynt Hollandaise

Till efterrätt – Brownie med hallonganasch och pistageskum

Recept

Scampisallad med färsk kronärtskocka

Till varmrätt – Baconinlindad spenatfylld kanin

Recept

Vitello tonnato – kalvbring med tonfiskdressing

Till efterrätt – Karamelliserad getost

Restauranger

Recept från krögare i Västerås

Libanesiskt, grekiskt, italienskt eller kanske indiskt? Västerås har en sprudlande matkultur med många av världens kök representerade på gångavstånd innanför cityringen.

NYHET
2012-10-23

Bäst i Sverige på att samverka

Många säger att Västerås är bäst i Sverige på att samverka. Det kanske inte är något som tydligt uppmärksammats, men faktum är att exempelsvis högskolan, företagare och offentlig sektor samverkar i många olika projekt.

NYHET
2012-10-23

Västerås fortsätter att växa

Det märks att Västerås är en attraktiv stad på frammarsch. Fler flyttar hit än härifrån. Nya attraktiva bostadsområden växer fram i staden och ännu fler är på gång.

Psst!
2012-10-23

Vinnande handelsstad

I Västerås är det verkligen ”shop till you drop”. Kanske kan det hänga ihop med att H&M som idag är en koncern med klädbutiker i hela världen och matvarujätten Ica, grundades i Västerås.

Psst!
2012-10-23

Västerås – årets studentstad 2012/2013

I Västerås sjuder det av liv kring Mälardalens högskola. Högskolan erbjuder 65 program och 1000 kurser inom en mängd områden. Ett bra studentliv, aktiva studentföreningar och bra studieförutsättningar i moderna lokaler ger möjligheter till att utvecklas.

Kaféer

Långfika i vinter

Inga årstider bjuder in till långfika så som vintern. Passa på att frossa i mustiga och heta drycker, maffiga bullar och tända ljus.

Recept

Ankbröst med canelinibönor samt honung- och limesås

Niclas Axelsson, kock på Varda, delar med sig av sitt recept.

Göra

Student i Västerås

Som student i Västerås finns det mycket att upptäcka. Kombinera den akademiska miljön på högskolan med det pulserande utelivet i city och mängder av aktiviteter runt om i stan.

Sevärdheter

LegoJesus och en enorm pärlplatta

I Önsta Gryta kyrka finns två ovanliga konstverk: en staty i Lego föreställande Jesus efter Bertel Thorvaldsens konstverk Den uppståndne Kristus som finns i Vor Frue Kirke i Köpenhamn, och en enorm pärlplatta föreställande Leonardo da Vincis målning från Santa Maria delle Grazie i Milano, Den sista måltiden.

Aktiviteter
Psst!
2012-10-17

Ta chansen att se Lars Wallins utställning 2012

Västeråssonen Lars Wallin återvänder till sin forna hemstad med utställning Fashion Stories i november 2012. Utställningen visar upp ett urval från hans 20 åriga karriär som kläddesigner, från idé och skiss till färdiga verk.

Aktiviteter
Psst!
2012-10-17

Att göra för barn och ungdomar i november 2012

I november finns det möjlighet för dig som vill öppna ögonen för nya saker, då Västerås stad ordnar gratis aktiviteter för alla barn och ungdomar. Prova på lajv, gå på cirkusskola eller lär dig akustisk gitarr. Ingen föranmälan och allting är, som sagt, helt gratis. Ta chansen!

Restauranger

Upptäck Asien i Västerås

Inom en relativt liten radie längs Kopparbergsvägen, Snickargatan, Sturegatan och Smedjegatan i centrala Västerås ligger de asiatiska restaurangerna tätt.