Artikelarkiv

Västerås är en stad med en 1000-årig historia och en framtid att räkna med. Vi är en uppskattad studentstad och en vinnande handelsstad och vårt ledord är Samverkan.

Nedan finner ni ett arkiv på alla artiklar vi publicerat på hemsidan.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Dan Linder

Dan Linder är skribent, språkman, radioröst, föreläsare och svag för reservoarpennor. Här delar han med sig av sina Västeråspärlor.

Aktiviteter
Psst!
2012-12-11

Lördag 15 december öppnar Vedbobacken 2012

En glad nyhet till alla skidsugna och snötokiga besökare och västeråsare, till helgen öppnar Vedbobacken i Västerås! Kanonerna har jobbat på för fullt!

Aktiviteter
Psst!
2012-12-5

Christmas Truck 2012 - Låt gammalt bli nytt

Vad ska du göra med de vinterkläder, köksredskap & leksaker du inte längre behöver? Hjälp UPS och Stadsmissionen i Västerås att göra julen lite bättre för människor som lever i utsatthet.

NYHET

Mitt Västerås

Här har vi samlat några västeråsare, både nya och gamla, som vill dela med sig av sin bild av sin hemstad Västerås.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Niklas Lindström

Niklas Lindström, 45, är stockholmaren och före detta elitidrottaren som bytte storstadsstressen mot lugnet på landet och bosatte sig i Nybynäs, utanför Västerås. ”Jag trivs kanon här”, säger Niklas.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Josefina Sköld

Skogskonsulenten Josefina är nybliven mamma och uppskattar god mat och håller gärna till i och runt Mälaren.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Tiina Magnusson

”Frisör-Tiina”, som hon kallas i stan, från TV3:s realityserie Småstadsdrottningar, och ett välkänt ansikte i Västerås nöjesvärld.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Lars Wallin

Ständigt aktuella – och intressanta – Lars Wallin är Västeråssonen som gav oss utställningen Fashion Stories, som visades på Västerås konstmuseum under vintern 2012.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med David Larsson

David är en tvättäkta partykille som trivs bäst när han får förgylla västeråsarnas utekväll med färgglada drinkar och ett stort leende.

Mitt Västerås

Mitt Västerås med Anna Torneryd

Systrarna Ericssons konditori är en central träffpunkt för många fikasugna västeråsare. Här får även barnvagnen plats och har du vägarna förbi bör du inte missa deras egenbakade surdegsbröd.

Göra
Psst!
2012-10-30

Julmarknader 2012

Visst är det något speciellt med julmarknader. Goda dofter, fint hantverk och förhoppningsvis gott om snö och en skymt av tomten.

Recept

Grillad gös med potatisstomp och brynt Hollandaise

Till efterrätt – Brownie med hallonganasch och pistageskum

Recept

Scampisallad med färsk kronärtskocka

Till varmrätt – Baconinlindad spenatfylld kanin

Recept

Vitello tonnato – kalvbring med tonfiskdressing

Till efterrätt – Karamelliserad getost

Restauranger

Recept från krögare i Västerås

Libanesiskt, grekiskt, italienskt eller kanske indiskt? Västerås har en sprudlande matkultur med många av världens kök representerade på gångavstånd innanför cityringen.

NYHET
2012-10-23

Bäst i Sverige på att samverka

Många säger att Västerås är bäst i Sverige på att samverka. Det kanske inte är något som tydligt uppmärksammats, men faktum är att exempelsvis högskolan, företagare och offentlig sektor samverkar i många olika projekt.

NYHET
2012-10-23

Västerås fortsätter att växa

Det märks att Västerås är en attraktiv stad på frammarsch. Fler flyttar hit än härifrån. Nya attraktiva bostadsområden växer fram i staden och ännu fler är på gång.

Psst!
2012-10-23

Vinnande handelsstad

I Västerås är det verkligen ”shop till you drop”. Kanske kan det hänga ihop med att H&M som idag är en koncern med klädbutiker i hela världen och matvarujätten Ica, grundades i Västerås.

Psst!
2012-10-23

Västerås – årets studentstad 2012/2013

I Västerås sjuder det av liv kring Mälardalens högskola. Högskolan erbjuder 65 program och 1000 kurser inom en mängd områden. Ett bra studentliv, aktiva studentföreningar och bra studieförutsättningar i moderna lokaler ger möjligheter till att utvecklas.

Kaféer

Långfika i vinter

Inga årstider bjuder in till långfika så som vintern. Passa på att frossa i mustiga och heta drycker, maffiga bullar och tända ljus.

Recept

Ankbröst med canelinibönor samt honung- och limesås

Niclas Axelsson, kock på Varda, delar med sig av sitt recept.

Göra

Student i Västerås

Som student i Västerås finns det mycket att upptäcka. Kombinera den akademiska miljön på högskolan med det pulserande utelivet i city och mängder av aktiviteter runt om i stan.

Sevärdheter

LegoJesus och en enorm pärlplatta

I Önsta Gryta kyrka finns två ovanliga konstverk: en staty i Lego föreställande Jesus efter Bertel Thorvaldsens konstverk Den uppståndne Kristus som finns i Vor Frue Kirke i Köpenhamn, och en enorm pärlplatta föreställande Leonardo da Vincis målning från Santa Maria delle Grazie i Milano, Den sista måltiden.

Aktiviteter
Psst!
2012-10-17

Ta chansen att se Lars Wallins utställning 2012

Västeråssonen Lars Wallin återvänder till sin forna hemstad med utställning Fashion Stories i november 2012. Utställningen visar upp ett urval från hans 20 åriga karriär som kläddesigner, från idé och skiss till färdiga verk.

Aktiviteter
Psst!
2012-10-17

Att göra för barn och ungdomar i november 2012

I november finns det möjlighet för dig som vill öppna ögonen för nya saker, då Västerås stad ordnar gratis aktiviteter för alla barn och ungdomar. Prova på lajv, gå på cirkusskola eller lär dig akustisk gitarr. Ingen föranmälan och allting är, som sagt, helt gratis. Ta chansen!

Restauranger

Upptäck Asien i Västerås

Inom en relativt liten radie längs Kopparbergsvägen, Snickargatan, Sturegatan och Smedjegatan i centrala Västerås ligger de asiatiska restaurangerna tätt.

Buss

Buss

Till och i Västerås kan du ta dig runt med buss. Bussterminalen ligger i anslutning till centralstationen och erbjuder lokal busstrafik såväl som resor över landet.

Sevärdheter

Det historiska Västerås

Västerås har en tusenårig historia som gör sig påmind överallt. Sveriges största forntida gravhög, Västerås domkyrka som dateras från 1200-talet och Botaniska trädgården som är Sveriges äldsta gymnasieträdgård och dateras från 1700-talet

Sevärdheter
2012-05-31

Museum i Västerås

Västerås erbjuder en bred palett av olika sorters museum. Du kan se leksaker, flygplan, båtar, konst, historiska saker, motorer och mycket mer.

Aktiviteter

Våga Västerås!

Hoppa på en RIB båt och far i 60 knop över Mälaren, tävla med vännerna i actionbadet Kokpunktens double racer, flyg över hindren på Västerås Cable Park och möt några av världens giftigaste ormar på Kungsbyns djurpark – Västerås är staden för dig som suktar efter adrenalinkickar!

Aktiviteter

Allt händer i Västerås

Det här är staden där människorna känner att allt är möjligt. Vi har världens största bilträff för amerikanska bilar, sover under vattnet och utbudet av aktiviteter är stort.

Göra

Teknikstaden Västerås

Västerås är en stad som har varit mycket influerad av teknik genom åren. Flera museer och sevärdheter vittnar om teknikens betydelse i Västerås - besök dem redan idag!

Göra

24 timmar i Västerås

Är tiden begränsad? Vad du än är ute efter under ditt besök, kommer det garanterat att gå att fylla med nöjen och äventyr.

Barer och klubbar

Barer för alla smaker

I Västerås kan du välja att avnjuta dina drinkar i många olika och unika miljöer.

Barer och klubbar

After Work i Västerås

Västerås bjuder på en mängd röjiga after work. Avsluta din arbetsvecka på något av Västerås uteställen! Här har vi listan.

Barer och klubbar

Nattklubbar i Västerås

Är du sugen på en svängom? Besök en av Västerås klubbar! I Västerås kan du dansa till allt från schlager till house på klassiska danshak och nya stilrena klubbar.

Kaféer

Kulturnära fik

Vill du fika i kulturrika miljöer? Nu har du chansen! I Västerås finns det kaféer och matställen i anslutning till flera av de större kulturinrättningarna.

Kaféer

Sommarfik

Vad säger sommar mer än saft och bullar? Västerås har gott om uteserveringar för soldyrkare, både i natur- och stadsmiljö.

Restauranger

Affärslunch

Räcker tiden inte till? Kombinera nytta med nöje och anordna någon av dina affärsluncher på någon av våra centrala lunchrestauranger.

Bo

Boka ditt boende online

I Västerås kan du bo under och ovan Mälarens yta, eller varför inte uppe i trädkronorna i Vasaparken? Givetvis finns även gott om vanligare boenden i Västerås.

Bo

Mälarnära boende

För dig som alltid vill ha nära till vattnet erbjuds mängder av mälarnära boenden. I Västerås kan du bland annat bo under vattenytan och flyta ovanpå den! Hitta ditt perfekta boende nedan.

Hotell

Bo i City

För dig som vill bo i city med tillgång till shopping, sevärdheter och uteliv finns gott om alternativ att välja bland i Västerås.

Hotell

Unika boenden i Västerås och Västmanland

I Västmanland finns det totalt fem unika boenden. Bara i Västerås finns tre av de mycket unika boendeformerna, i Sala och i Skinnskatteberg finns de andra två.